Thursday, December 20, 2012

PASU PLASTIK BERKAKI

Pasu plastik berkaki ini bersaiz 8" x 8" x 9". Tinggi kaki 3 cm sesuai untuk laluan PE tubing 16 mm dibawahnya supaya ladang lebih kemas.

Pasu ini bersamaan saiz polibeg 14 x 14 atau 15  x 15.  Saiz ini sudah mencukupi dan sesuai untuk penanaman semua jenis tanaman sayuran  buah yang biasa (cili, terung, tomato, bendi, petola, labu air, peria, melon dsb).  Pengusaha dan pengamal fertigasi diingatkan 'tak perlu guna bekas yang terlalu besat - penggunaan medium lebih banyak, kos lebih tinggi, akar tanaman tidak pergi terlalu jauh, polibeg/bekas tanaman hitam atau putih tidak mempunyai kesan ketara dari segi pertumbuhannya.

Kemungkinan harga lebih tinggi (10x lebih daripada polibeg) tetapi ketahanan boleh 10 tahun lebih lama. Lebih kemas, lebih tahan, lebih praktikal utk jangkamasa panjang, kerja mengisi medium 5X lebih pantas, tidak perlu angkat atau buang bekas untuk penanaman seterusnya. Tak perlu tukar medium bertahun-tahun lamanya...  hanya tambah atau buat rawatan sahaja.

INOVASI OLEH:  AMATKHRI BIN MARDI

7 comments:

 1. yg manakh kos lbh tggi, pasu tnh @ pasu plastik ni?

  ReplyDelete
 2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
  Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

  ReplyDelete
 3. asslm, dkt mn nak buat pembelian utk pasu tu?

  ReplyDelete